Kirsten Andreassen

DBI kursus – Personlig udvikling

Kære Svend.

Efter at have været på dit kursus, den 7. – 10. november 1995 føler jeg nu behov for at sende dig en lille hilsen, og sige tusind tak for et utrolig dejligt kursus og en meget positiv oplevelse.

Jeg mødte på kurset fuld af forventning. Jeg har mange dejlige kolleger, som har deltaget på kurset, og som er vendt hjem med en begejstring, der ikke kendes fra andre kurser. Mine for­ventninger blev fuldt indfriet, så jeg forstår nu, hvorfor vi i Frøs Herreds Sparekasse har valgt dette kursus til så mange af vore medarbejdere.

Men for mig blev kurset noget helt specielt, idet jeg er over­bevist om, at min deltagelse på kurset er årsagen til, at jeg i dag kan sidde og skrive dette brev. Jeg overlevede nemlig hjemturen. Ja du læste rigtigt. Jeg er jordens lykkeligste, fordi jeg fik en billet til forhåbentlige mange år endnu.

På hjemturen fra Rold Stor Kro, ca. 10 km fra min bopæl kørte jeg galt, og smadrede bilen totalt. Vi var 4 biler impliceret i ulykken, 7 personer og ingen personer kom heldigvis noget til.

Grunden til, at jeg postulerer, at jeg overlevede fordi jeg havde været på DBI kursus, skyldes at jeg nåede at tænke utro­lig mange tanker og fik bilen manøvret udenom en holdende bil på vejen og en modkørende bil, som kom direkte imod mig. Jeg var fuld koncentreret om opgaverne, som jeg skulle klare for ikke at køre frontalt sammen enten med den holdende bil på vejen eller den modkørende bil, og det lykkedes. Derefter når jeg også at tænke, at jeg skal holde godt fast, inden jeg drø­ner i grøften.

Mine første ord, da de hjalp mig ud af bilen var, “hold da kæft, hvor er jeg glad for, at jeg lever”, (det må da være det, man kalder positiv tænkning).

Jeg har ikke på noget tidspunkt, tænkt negativt på ulykken og de konsekvenser (smadret bil m.m.) det har medført. Det skal her også nævnes, at jeg selv havde en del af skylden for ulyk­ken, men det har jeg ikke haft negative tanker eller skyldfø­lelse over, for hvad kan jeg bruge det til??

Skulle der en enkelt dag dukke sådan en negativ tanke op, siger jeg altid til mig selv, hvad kan du bruge det til?, hvad får du ud af det? og hvad vil du med resten af dit liv?, fordi jeg har jo lært at sætte mål for mit liv, og fundet ud af, det hurtigt kan være forbi, ja og så virker dagen/opgaven pludse­lig betydelig nemmere at komme igennem.

Som du kan læse, er jeg meget glad, tilfreds og taknemmelig, så jeg har virkelig fået noget ud af dit kursus. Jeg vil samtidig gerne benytte lejligheden til at ønske dig og Henning en rigtig glædelig jul og et godt nytår.

 

Med venlig hilsen
Kirsten Andresen
FRØS HERREDS SPAREKASSE