FiberVisions A/S

FiberVisions a/s

I 1999 ledte FiberVisions efter et kursus i personlig udvikling, som virkelig kunne gøre en forskel. Helt tilfældigt blev vi anbefalet af prøve DBI. Det gjorde vi så, og det har vi bestemt ikke fortrudt. Siden opstarten på samarbejdet med Svend Tybo i december 1999 har ca. 160 FiberVisions medarbejdere deltaget i kurset Dynamisk Ledelse og Personlig Udvikling®.

Det er FiberVisions’ helt klare opfattelse, at et DBI-kursus er en investering, som giver virksomheden et stort udbytte, idet alle de medarbejdere, der har deltaget i kurset, føler, at de har fået noget værdifuldt med sig hjem. Værktøjer de kan bruge såvel på arbejdspladsen som i privatlivet. Og de føler sig værdsat, fordi FiberVisions ofrer tid og penge på et kursus af denne art.

DBI-kurset har givet FiberVisions medarbejderne en ny fælles referenceramme, som har skabt en dybere fælles forståelse for, at det at gå til en opgave med den en positiv mental indstilling er alfa og omega for resultatet. En anden stor fordel er, at alle kender og accepterer loven om årsag og virkning. Alle ved, at de skal yde, før de kan nyde.

Hver gang en medarbejder kommer tilbage fra et kursus, beder vi om en kort skriftlig tilbagemelding. Et udpluk af disse viser, hvorfor FiberVisions prioriterer deltagelse i netop dette kursus højt:

… min bedømmelse af kurset er helt klart, at det er det bedste kursus, jeg nogensinde har deltaget i. Det har givet konkret indsigt til håndtering/forebyggelse af konflikter, selver-kendelse og konkrete værktøjer at arbejde med, således at når man går derfra, er det virkelig som at starte den første dag i resten af sit liv både som arbejdskollega, men i høj grad også som familiemenneske.

… et kanon-godt kursus med en meget engageret og virkelig dygtig underviser. Aldrig har jeg siddet stille på min “flade” og lyttet så længe – og alligevel have den opfattelse, at tiden fløj af sted.

… da vi tog af sted, havde vi særdeles høje forventninger til kurset, da det fra alle sider var blevet rost op over skyerne. Jeg kan efterfølgende konstatere, at alle vore forventninger blev så rigeligt indfriet. Det er i særklasse det bedste og mest udbytterige kursus, jeg nogensinde har deltaget i.

… i virkeligheden er “kursus” måske en forkert betegnelse for det, vi var igennem. Jeg vil foretrække at kalde det for DBI-oplevelsen! Jeg er blevet bevidst omkring metoder og virkemidler – og kan arbejde målrettet med disse.

… teorien om, at man kun kan være koncentreret i meget kort tid ad gangen, gjaldt ikke for dette kursus. “Værktøjskassen”, vi fik, er placeret meget tilgængeligt i hukommelsen og er et godt redskab, uanset om den anvendes på jobbet eller privat.

… et godt kursus, som er med til at frigøre en masse positiv energi, give forståelse og respekt for hinanden og med garanti vil kunne forbedre samarbejdet og produktiviteten på FiberVisions.

… et utroligt godt kursus. Arbejdsmæssigt vil det gavne hele virksomheden at sende samtlige medarbejdere af sted på dette kursus, og jeg er overbevist om, at folk herefter vil samarbejde og behandle deres kollegaer på en anderledes og bedre måde end hidtil.

… jeg var meget overrasket over, at jeg kunne lære mere . Det var simpelthen et godt kursus, som kan anbefales til andre.

… “hele mennesker” må være nøgleordet. Alle mennesker burde tilbydes et sådant kursus på statens regning på et tidspunkt i livet, hvor det går lidt skævt eller blot er blevet rutine det hele. Det ville ændre meget i kongeriget Danmark. Jeg er meget glad for at have deltaget.

… jeg har lært betydningen af at se på muligheder i stedet for at se ting som trusler eller bekymringer. Sammenlignet med andre kurser jeg har været på, kommer dette kursus ind på en 1. plads, både hvad angår udbytte og personlig tilfredsstillelse.

Det skinner igennem alle disse kortfattede udpluk, at medarbejderne generelt er meget glade for at have deltaget – og stolte af at arbejde i en virksomhed, der afsætter tid og ressourcer til at sende medarbejderne på et kursus af denne art.

Også set fra virksomhedens side et det loven om årsag og virkning, der er den fremherskende i den overordnede vurdering: FiberVisions investerer, og medarbejderne yder efterfølgende en god og positiv indsats for at gøre vores fælles arbejdsplads til et rart sted at arbejde. I 2005, 6 år efter opstart på samarbejdet markedsfører vi DBI-kurset på vores intranet under overskriften: Giv dig selv en gave – tag på DBI-kursus – og vi tilbyder det til alle medarbejdergrupper.

På baggrund af vores gode erfaringer opfordrer vi hermed andre firmaer til at komme i gang med kurserne – jo før jo bedre. Et DBI-kursus er en gevinst for såvel virksomhed som medarbejder.

 

Varde, Oktober 2005
Susan M. Nyvang